Generhvervelse af kørekort

Vi hjælper dig  med at generhverve dit kørekort

Hvis du har fået frakendt dit kørekort, skal du generhverve det, før du må ud at køre på vejene igen. Det er dog vigtigt at kende til de forskellige typer af frakendelser, da årsagen til din frakendelse er afgørende for, hvornår og hvordan du må generhverve dit kørekort. Du kan altid se dommen i det brev, du modtager i din e-boks. 

På Frederikssund Køreskole har vi gode erfaringer med at hjælpe elever med deres generhvervelse. Vores opgave er at opdatere og finpudse dine evner inden for teori og praksis, så du hurtigt og trygt kan komme tilbage på landevejen igen.

Lad os hjælpe dig med generhvervelsen

Ønsker du vores hjælp til en effektiv og sikker generhvervelse af dit kørekort? Så kontakt os hurtigst muligt. Vi er klar til at støtte dig uanset årsagen til din generhvervelse. Vores erfaring og evner giver dig de rette forudsætninger for at du hurtigt og sikkert får dit kørekort igen.

Ring til os på 24 25 35 48 for en samtale om dine generhvervelsesmuligheder. Alternativt kan du skrive til os på info.koereskole@gmail.com, eller udfylde vores kontaktformular her på siden.

Fantastisk køreskole!

Køreskolen i Frederikssund er et fantastisk valg af køreskole med en helt kanon kørerlærer.
Man får lærerig teori, hvor man ikker er bange for at spørge en extra gang og kørertimer hvor man man prøver alt i trafikken.
Kan 100% anbefale!

En grøn stjerne

Super forløb

Et super forløb hos Drivetrafik i Frederikssund med Jonas som kørelærer.
Jonas er god til at lære fra sig og super effektiv til at finde prøver.
En stor tak til både køreskolen og Jonas som klart kan anbefales :)

En grøn stjerne

Kørekort tid tiden

Jeg er skiftet fra en anden køreskole til DriveTrafik, og jeg havde kun få måneder til at få mit kørekort – takket være Jonas kunne jeg få det til tiden i Frederikssund :)!
Han er meget hjælpsom og tålmodig og rigtig god til at undervise og motivere, så det var en fantastisk oplevelse at køre med ham. Kan klart anbefales!

En grøn stjerne

Lynkursus

Min oplevelse vedr. teori og køretimer hos Frederikssund har været utrolig konstruktivt. Jeg kan varmt anbefale at tage kørekort her. Min oplevelse omkring forløbet har været behageligt og velfungerende. Min kørelærer Jonas, har givet mig tryghed og har været en kæmpe støtte gennem hele forløbet.

En grøn stjerne

Varm anbefaling

Jeg kan varmt anbefale Jonas fra afdelingen i Frederikssund. Jonas hjalp mig igennem den praktiske del, så jeg bestod i første forsøg, efter jeg havde dumpet 3 gange hos min tidligere kørelærer. Jonas har et behageligt og roligt væsen, og var super god til at hjælpe mig med at få styr på de ting, jeg har haft problemer med tidligere.

En grøn stjerne

Fantastisk

Jeg har haft en super god oplevelse hos Frederikssund med Jonas, som teori- og kørelærer.
Jeg kan ikke sætte en finger på noget, det var alt i alt bare en super god oplevelse, kan varmt anbefales😊

En grøn stjerne

Har du spørgsmål?

Ubetinget frakendelse

Får du en ubetinget frakendelse af dit kørekort, eksempelvis ved alkohol-, narko- eller vanvidskørsel, bliver dit kørekort inddraget. En ubetinget frakendelse af kørekortet varer i minimum seks måneder. Du har således ikke mulighed for at generhverve dit kørekort, før frakendelsen er udløbet. Herefter skal du bestå en kontrollerende køreprøve (teoriprøve og praktisk prøve) på ny. Du kan læse mere om en ubetinget frakendelse her.

Betinget frakendelse

En betinget frakendelse er en mildere straf end en ubetinget frakendelse. En betinget frakendelse sker typisk, hvis du har været årsag til et trafikuheld, eller har kørt væsentligt for stærkt, dog uden at ryge op i kategorien for vanvidskørsel. Det kan også være en lastbil, der taber sit gods, eller en personbil, der ikke har spændt sit gods ordentligt fast.

Ved en betinget frakendelse af kørekortet har man seks måneder til at bestå en ny teoriprøve og praktisk prøve i første forsøg. Består du ikke begge prøver i første forsøg, må du ikke køre bil, før du har bestået begge prøver. Dumper du én af prøverne efter tre måneder, må du altså ikke køre bil de resterende tre måneder.

Hvis du får endnu en betinget frakendelse inden for de næste tre år, bliver begge straffe lagt oveni hinanden, og kørekortet bliver således ubetinget frakendt – en inddragelse på minimum seks måneder. Du kan læse mere om en betinget frakendelse af kørekortet her.

Kørselsforbud

Når du har haft dit kørekort i mindre end tre år, får du et kørselsforbud ved andet klip i kørekortet i stedet for ved tredje klip. Deraf navnet kørselsforbud. Som førstegangserhverver skal der derfor mindre til for at miste kørekortet i forhold til erfarne bilister.

Hvis du får et kørselsforbud, skal du gennemføre 50 % af det lovpligtige pensum igen. Du slipper dog for manøvre- og glatbane. Du skal således gennemføre teori- og køreundervisning bestående af otte teoritimer og otte køretimer samt teori- og køreprøve igen. Undervisningen skal følge samme lektionsplan som førstegangserhververe skal gennemføre. Læs mere om kørselsforbud her.

Narko- eller spirituskørsel

Skyldes dit kørselsforbud eller din ubetingede frakendelse spiritus- eller narkokørsel, skal du først gennemføre et ANT-kursus, før du kan generhverve dit kørekort. Læs mere om ANT-kurset her.